Arkiv

Hösten 2018

Nu börjar hösten kännas av och jag är i full färd med ett nytt uppdragsarbete: en konstnärlig gestaltning i ett trapphus. Vid sidan om detta händer lite annat, bl.a. deltar jag med en målning i Edsvik Konsthalls höstsalong, 4-28 oktober, en skulptur i Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn, 2-18 november, och planerar separata utställningar för nästa år.

Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn
Vernissagebesökare hälsar på “Kerstin” – Kerstin ska rädda alla djuren – variation 2, Pärla.
Ett utdrag ur en recension av Bothniasalongen, i Norrländska Socialdemokraten201 8-07-07. Jag är mycket glad över de fina orden om min skulptur Slummer.
www.nsd.se/nyheter/sovande-tonaring-tar-over-bothniasalongen-nm4870251.aspx

Sommaren 2018

Efter ett halvår fullt av trevliga händelser – Liljevalchs vårsalong, porträttavtäckning på LTU och utställning i Mjölby – fortsätter nu sommaren med utställningar och uppdrag.
Bl.a. pågår min utställning Oskrivna sagor II i Klippans Konsthall 16 juni-22 juli och juni-augusti deltar jag i Bothniasalongens norrbottensdel (på Norrbottens museum, Luleå) med skulpturen Slummer flankerad av relieferna Blomqvist I & II.

Slummer samt Blomqvist I & II, på Bothniasalong 2018, Norrbottens museum, Luleå
Oskrivna sagor II, Klippans Konsthall 2018 – entréfoto.
Galleri Kraftverk Mjölby, maj 2018. Här står jag mellan På väg och Rymdbarn.
Vy från utställningen Oskrivna sagor på Galleri Kraftverk, Mjölby maj 2018

Våren 2018

Efter att i början av året ha deltagit i en välbesökt Vårsalong på Liljevalchs Konsthall (Länk: Liljevalchs 2018 ) och slutfört ett porträttuppdrag för Luleå Tekniska Universitet – av deras förre rektor, Johan Sterte – förbereder jag mig inför två kommande separatutställningar, i maj på Galleri Kraftverk i Mjölby samt juni-juli i Klippans Konsthall. Juni-augusti kommer jag att delta i Bothniasalongens norrbottensdel med en skulptur.

Porträtt av Johan Sterte, f.d. rektor vid LTU. Skiss, foton från arbetets gång samt den färdiga målningen: vinyl och olja på MDF-relief, 121 x 81 cm.
Porträttavtäckning/invigning på Luleå Tekniska universitet. Foto: Linnea Lindberg 2018.
Kerstin ska rädda alla djuren, variation 1 Kerstin fick en så fin plats i Liljevalchs konsthall.
Länk: Liljevalchs 2018