Arkiv

December 2018

Detta år har varit fullt av trevliga händelser – bl.a. Liljevalchs vårsalong, porträttavtäckning på LTU, separata utställningar i Mjölby och Klippan, Bothniasalongen, Edsvik höstsalong, Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn samt arbete med ett parallellt skissuppdrag som ledde till ett gestaltningsuppdrag för Robertsfors kommun.

Nu är julen och det nya året snart här. Jag håller på och slutför uppdraget för Robertsfors kommun och planerar separata utställningar inför nästa år. Dessa kommer du att kunna besöka i Robertsfors, Sollefteå, Ängelholm och Köpenhamn.

En kompis som inte följer med mig in i det nya året är Rymdbarn, som har stannat kvar hos Klippans kommun. Jag önskar den och er alla lycka till på er färd och alla nya möten 2019!

Rymdbarn, akryl på kontursågad MDF
Kristina Nilsdotter/Bildupphovsrätt 2014
Gjutformar

Hösten 2018

Nu börjar hösten kännas av och jag är i full färd med ett nytt uppdragsarbete: en konstnärlig gestaltning i ett trapphus. Vid sidan om detta händer lite annat, bl.a. deltar jag med en målning i Edsvik Konsthalls höstsalong, 4-28 oktober, en skulptur i Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn, 2-18 november, och planerar separata utställningar för nästa år.

Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn
Vernissagebesökare hälsar på “Kerstin” – Kerstin ska rädda alla djuren – variation 2, Pärla.
Ett utdrag ur en recension av Bothniasalongen, i Norrländska Socialdemokraten201 8-07-07. Jag är mycket glad över de fina orden om min skulptur Slummer.
www.nsd.se/nyheter/sovande-tonaring-tar-over-bothniasalongen-nm4870251.aspx

Sommaren 2018

Efter ett halvår fullt av trevliga händelser – Liljevalchs vårsalong, porträttavtäckning på LTU och utställning i Mjölby – fortsätter nu sommaren med utställningar och uppdrag.
Bl.a. pågår min utställning Oskrivna sagor II i Klippans Konsthall 16 juni-22 juli och juni-augusti deltar jag i Bothniasalongens norrbottensdel (på Norrbottens museum, Luleå) med skulpturen Slummer flankerad av relieferna Blomqvist I & II.

Slummer samt Blomqvist I & II, på Bothniasalong 2018, Norrbottens museum, Luleå
Oskrivna sagor II, Klippans Konsthall 2018 – entréfoto.
Galleri Kraftverk Mjölby, maj 2018. Här står jag mellan På väg och Rymdbarn.
Vy från utställningen Oskrivna sagor på Galleri Kraftverk, Mjölby maj 2018

Våren 2018

Efter att i början av året ha deltagit i en välbesökt Vårsalong på Liljevalchs Konsthall (Länk: Liljevalchs 2018 ) och slutfört ett porträttuppdrag för Luleå Tekniska Universitet – av deras förre rektor, Johan Sterte – förbereder jag mig inför två kommande separatutställningar, i maj på Galleri Kraftverk i Mjölby samt juni-juli i Klippans Konsthall. Juni-augusti kommer jag att delta i Bothniasalongens norrbottensdel med en skulptur.

Porträtt av Johan Sterte, f.d. rektor vid LTU. Skiss, foton från arbetets gång samt den färdiga målningen: vinyl och olja på MDF-relief, 121 x 81 cm.
Porträttavtäckning/invigning på Luleå Tekniska universitet. Foto: Linnea Lindberg 2018.
Kerstin ska rädda alla djuren, variation 1 Kerstin fick en så fin plats i Liljevalchs konsthall.
Länk: Liljevalchs 2018