Arkiv

December 2023

Separat utställning på Galleri Y, Södra Sunderbyn

Konstkalendern på Luleå Airport

Jurybedömd utställning med 24 konstnärer och verk
Arrangörer: Resurscentrum för konst i norr i samarbete med Swedavia och Norrbottens-Kuriren

Oktober 2023
Separat utställning på Kaleido Konsthall, Piteå

Juni 2023

Sommarsalong, jurybedömd utställning, Bodens Konsthall
6 juni – 28 aug

Maj 2023

Separat utställning, Galleri Lindberg, Luleå
6-31 maj
 

After Work med Luleå Konstförening, Kulturcentrum Ebeneser, Luleå
bildvisning och föredrag 5 maj kl. 17.15-18
efteråt gemensam promenad till Galleri Lindberg och förhandsvisning av utställning

Mars 2023

Öppet hus Länsförsäkringar Norrbottenssamling, kontoret på Köpmantorget i Luleå
11 mars kl. 11-15

KiN – Konstnärer i Norrbotten, medlemsutställning, Galleri Y, Södra Sunderbyn
31 mars-30 april

Råneåbiennalen 2022

Mina konstverk Sleeping Vessel och Kerstin ska rädda alla djuren (var. 3 av 4) i Råneå Konsthall.

Augusti 2022

Nu arbetar jag inför några kommande utställningar.
Först är det Råneåbiennalen, som öppnar i september.

Arbete på gång …

Den jurybedömda Sommarsalongen i Bodens nya Konsthall (placerad i försvarsmuseet) börjar närma sig sitt slut. Den pågår 6 juni-28 augusti. Deltagande konstnärer är alla verksamma i Norrbotten.

Artikel i Norrbottenskuriren:
https://kuriren.nu/bli-prenumerant/artikel/r1opyn1j

Våren 2022

Sista helgen i maj, 28-29/5 återkom Konstrundan i Norrbotten med 75 konstnärer i 8 kommuner.
Jag höll till på Kronan Kaserngatan 5 (hus H5), i källaren och räknade drygt 170 besökare.

Under våren arbetade jag, parallellt med mitt eget arbete, också som assistent åt kollegan Mats Wikström, med vaxer, formar och metallgjutning.

31 mars-25 april deltog jag, tillsammans med andra medlemmar i KiN – Konstnärer i Norrbotten, i den årliga samlingsutställningen på Galleri Y, Sunderby Folkhögskola.

Januari 2022

Den 17-18 januari monterades min konstnärliga gestaltning för Gagnefs kommun upp i Lindberghallen i Djurås.

Verket ”Läsluft under vingarna” består av tre konstellationer av vägghängda reliefer.
Förhoppningen är att verket ska hjälpa besökare att hitta upp till biblioteket på övre våningen.
Det kunde bli till tack vare Kulturrådet och beställdes av kommunen efter en föregående juryerad tävlingsprocess med parallella skissuppdrag.

Tack till Gagnefs kommun, Djurås bibliotek och snickarna för ett gott samarbete!

Hösten 2021

Jag har under hösten fullt upp med ett roligt konstnärligt gestaltningsuppdrag för Gagnefs kommun: ett verk som ska pryda några väggar i Lindberghallen i Djurås.

Sommar 2021

Under sommaren arbetar jag med mitt andra skissuppdrag för i år – roligt!
Jag deltar även i två grupputställningar:
Skellefteå Konstförenings Jubileumsutställning (20 konstnärer)
5/6-4/7 på Konsthallen Nordanå
och
“En fängslande konstutställning” (deltagare från KKV-Luleå och KiN – Konstnärer i Norrbotten)
19/6-26/9 på Vita Duvan (gamla fängelset), Luleå

September 2020

Jag deltar i år med två verk i en vandringsutställning i Norrbotten – KiN 25-årsutställning. Efter att i våras ha startat i Kiruna Konsthall kom den i somras till Norrbottens museum i Luleå. Som sista anhalt visas den i Piteå konsthall 16 nov-2 jan 2021.

Korsord på Ortopeden
2020

2 juli

Den 11 juli blir det vernissage på Norrbyskärs museum i Umeå, för en grupputställning på temat Klimatet – vår framtid. Jag deltar med två verk där.

19 Maj 2020

I år är det många utställningar och evenemang som ställs in och skjuts upp. Men det skapas också nya möjligheter. Konstkonsulenterna i Västerbotten låter på sin instagramsida en konstnär/vecka visa lite av sitt konstnärskap. Denna vecka är det jag som visar tre filmer/bildspel. Besök dem gärna på www.instagram.com/konstkonsulenternaivb

Just nu deltar jag också med två verk i en vandringsutställning i Norrbotten – KiN 25-årsutställning. Nu i maj är den i Kiruna Konsthall ; i sommar vandrar den vidare till Norrbottens museum i Luleå och slutligen visas den i Piteå konsthall senare i vinter.

April 2020


Det är i nuläget ovisst om årets utställningar och övriga evenemang kan genomföras som planerat. KiNs konstrunda sista helgen i maj och separatutställningen som är tänkt att hängas på Luleå Airport ett par dagar innan ligger väl båda i riskzonen att ställas in eller skjutas upp. KiN planerar även en vandringsutställning till sitt jubileum, som är tänkt att starta i Kiruna konsthall i maj och sedan vandra vidare till Norrbottens museum i Luleå i sommar och slutligen visas i Piteå konsthall senare i vinter.
I sommar har jag också blivit utvald att delta i en grupputställning på Norrbyskärs museum på temat Klimatet – vår framtid. Kanhända kan någon av dessa utställningar bli av. Vi avvaktar medan vi lyssnar till rapporterna om coronavirusets framfart och myndigheternas rekommendationer.

23 apr-17 maj 2020
KiN medlemsutställning
Galleri Y, Sunderby Folkhögskola, Luleå

Januari 2020

Oktober 2019

Nu är min stipendiatutställning i Kiruna Konsthall förbi.
Tack till alla fina människor som möjliggjorde och förgyllde min utställningstid och vistelse i Kiruna! <3

De här aporna hittade också ett nytt hem i Kiruna. 🙂

Augusti 2019

Jag hämtar andan och tar igen mig lite efter sommarens utställningar i Köpenhamn och Ängelholm. Det har varit mycket roligt att resa söderut och visa min konst, få bekanta mig med nya platser och träffa trevligt folk, men nu ska jag förbereda mig inför min stipendiatutställning i Kiruna Konsthall 4-28 sep. Vissa verk är redan på väg dit, vissa fraktas senare och några konstverk och podier är inte klara än – men jag hoppas hinna med.

Några mobilfoton från sommaren:

Juli 2019

17 juli. Efter utställningar i Robertsfors, Sollefteå och Köpenhamn hänger jag nu årets fjärde separata utställning. Denna ska hållas på Galleri Moment i Ängelholm, med vernissage lördag 20 juli kl. 11. Lite intensivt har det blivit, med oväntat många utställningar i år. Och lite nervöst är det just nu, eftersom alla konstverken ännu inte har dykt upp som de skulle – men förhoppningsvis löser det hela sig.

VÄLKOMMEN att se utställningen som pågår t.o.m. 10 augusti! <3

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar

April 2019

2 April. I kväll är det vernissage av min utställning på Orrenhuset i Sollefteå. En av skulpturerna har kommit lite senare än övriga verk, med snabbleverans från Kiruna Konsthall, där den under två veckor har ställts ut på finalistutställningen för Kirunastipendiet 2019 – ett fint stipendium, sökbart för alla landets konstnärer, som jag till min glädje i år har vunnit! 😀
Det innebär, förutom en summa pengar, bland annat att jag ska vistas i Kiruna ca en månad och även ställa ut där i höst. Fantastiskt hedrande och roligt!
Men innan dess är det, som nämnt, utställning i Sollefteå 2 april-5 juni samt sommarutställningar i Köpenhamn och Ängelholm.

Februari 2019

2019 är en dryg månad gammalt och har tagit fart. Den konstnärliga utsmyckningen i Robertsfors har just monterats och ska snart invigas med påföljande öppen visning på Storgatan 34, lördag den 16 februari kl. 12. Därefter hålls även ett föredrag om arbetsprocessen för Robertsfors Konstförening och inbjudna.
Här är en länk till Kultur Robertsfors offentliga evenemang:
https://www.facebook.com/events/351427192362614/?ti=cl

Dagen därpå har min utställning På väg – snart en ny sång vernissage på Galleri Blickpunkten – även det i Robertsfors.

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar

Nästa veckas fredag, 22 februari, är det sedan dags för KiNs medlemsutställning på regionhuset i Luleå, där jag planerar att delta med ett verk.

December 2018

Detta år har varit fullt av trevliga händelser – bl.a. Liljevalchs vårsalong, porträttavtäckning på LTU, separata utställningar i Mjölby och Klippan, Bothniasalongen, Edsvik höstsalong, Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn samt arbete med ett parallellt skissuppdrag som ledde till ett gestaltningsuppdrag för Robertsfors kommun.

Nu är julen och det nya året snart här. Jag håller på och slutför uppdraget för Robertsfors kommun och planerar separata utställningar inför nästa år. Dessa kommer du att kunna besöka i Robertsfors, Sollefteå, Ängelholm och Köpenhamn.

En kompis som inte följer med mig in i det nya året är Rymdbarn, som har stannat kvar hos Klippans kommun. Jag önskar den och er alla lycka till på er färd och alla nya möten 2019!

Rymdbarn, akryl på kontursågad MDF
Kristina Nilsdotter/Bildupphovsrätt 2014
Gjutformar

Hösten 2018

Nu börjar hösten kännas av och jag är i full färd med ett nytt uppdragsarbete: en konstnärlig gestaltning i ett trapphus. Vid sidan om detta händer lite annat, bl.a. deltar jag med en målning i Edsvik Konsthalls höstsalong, 4-28 oktober, en skulptur i Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn, 2-18 november, och planerar separata utställningar för nästa år.

Den Frie Udstillingsbygning i Köpenhamn
Vernissagebesökare hälsar på ”Kerstin” – Kerstin ska rädda alla djuren – variation 2, Pärla.
Ett utdrag ur en recension av Bothniasalongen, i Norrländska Socialdemokraten201 8-07-07. Jag är mycket glad över de fina orden om min skulptur Slummer.
www.nsd.se/nyheter/sovande-tonaring-tar-over-bothniasalongen-nm4870251.aspx

Sommaren 2018

Efter ett halvår fullt av trevliga händelser – Liljevalchs vårsalong, porträttavtäckning på LTU och utställning i Mjölby – fortsätter nu sommaren med utställningar och uppdrag.
Bl.a. pågår min utställning Oskrivna sagor II i Klippans Konsthall 16 juni-22 juli och juni-augusti deltar jag i Bothniasalongens norrbottensdel (på Norrbottens museum, Luleå) med skulpturen Slummer flankerad av relieferna Blomqvist I & II.

Slummer samt Blomqvist I & II, på Bothniasalong 2018, Norrbottens museum, Luleå
Oskrivna sagor II, Klippans Konsthall 2018 – entréfoto.
Galleri Kraftverk Mjölby, maj 2018. Här står jag mellan På väg och Rymdbarn.
Vy från utställningen Oskrivna sagor på Galleri Kraftverk, Mjölby maj 2018

Våren 2018

Efter att i början av året ha deltagit i en välbesökt Vårsalong på Liljevalchs Konsthall (Länk: Liljevalchs 2018 ) och slutfört ett porträttuppdrag för Luleå Tekniska Universitet – av deras förre rektor, Johan Sterte – förbereder jag mig inför två kommande separatutställningar, i maj på Galleri Kraftverk i Mjölby samt juni-juli i Klippans Konsthall. Juni-augusti kommer jag att delta i Bothniasalongens norrbottensdel med en skulptur.

Porträtt av Johan Sterte, f.d. rektor vid LTU. Skiss, foton från arbetets gång samt den färdiga målningen: vinyl och olja på MDF-relief, 121 x 81 cm.
Porträttavtäckning/invigning på Luleå Tekniska universitet. Foto: Linnea Lindberg 2018.
Kerstin ska rädda alla djuren, variation 1 Kerstin fick en så fin plats i Liljevalchs konsthall.
Länk: Liljevalchs 2018

/